Dünya

Pandemi sürecinde Çin vize ve Çin seyahat rehberi

Öncelikle Çin’e seyahat edebilmek için Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsoloslukları tarafından verilen bir vizeye ihtiyacınız olacak. Bu kural hem Türk hem de Yabancı ülke vatandaş...

Abone Ol

Öncelikle Çin’e seyahat edebilmek için Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsoloslukları tarafından verilen bir vizeye ihtiyacınız olacak. Bu kural hem Türk hem de Yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir. Vize başvurusu ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz web sitesi adresleri haberimizin sonunda sizlerle paylaşacağız.

Vize temin edildikten sonra seyahat için 2. aşamaya geçilebilir. 2. aşamada öncelikle seyahat için gerekli uçak biletinin temini. Bu noktada Çin Halk Cumhuriyeti’nin pandemi sonrası seyahat kurallarını incelemenizde fayda var. Son dönemde en önemli seyahat kuralı değişikliklerinden biri bir ülkeden, Çin Halk Cumhuriyeti’ne direkt uçuş var ise aktarmalı uçuşla seyahat edecek yolcuların ülke sınırlarından girişine izin verilmeyecek olmasıdır. Bu kurala istinaden Türkiye’den Çin Halk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirilen uçuşlarda aktif olarak devam etmekte olan ve Türk Havayolları tarafından haftada bir gün (Salı) gerçekleştirilen GUANGZHOU uçuşu dışında bir alternatif bulunmamaktadır.

Çin’e seyahat için vize ve biletinizi temin ettikten sonra seyahatinize kalan son 48 saatlik dilime kadar herhangi bir işlem yapmaya gerek bulunmamaktadır. Fakat, son 48 saatlik dilime girdiğinizde Konsolosluk tarafından istenen Nükleik Asit ve IgM(Antikor) testlerini yaptırmanız gerekmektedir. Yapılacak olan bu testler sadece Konsolosluğun belirlemiş olduğu Sağlık Kuruluşlarından temin edildiği takdirde kabul edilmektedir.

Test sonuçları alındıktan sonra bu sonuçları Konsolosluğun sistemine yükleyip; HS logolu yeşil sağlık kodu alarak seyahatiniz için tüm aşamaları tamamlamış olursunuz. Bu Kod sizin Çin Halk Cumhuriyeti’ne seyahat onayınız anlamına gelmektedir. Kırmızı Kod ile karşılaşmanız durumunda sistem size hatanın ne olduğunu açıklayacaktır. Hata düzeltildikten sonra sisteme yeniden giriş yapılabilmektedir.

Test sonuçlarınızı aldıktan sonra Çin'e seyahat edecek olan yolcuların hem nükleik asit hem de IgM antikor testlerinin negatif sonuçlarını konsolosluğa sunmaları gerekmektedir. Bu işlem internet üzerinden akıllı telefonlarınız ile de yapabileceğiniz bir işlemdir. Bunun için  https://hrhk.cs.mfa.gov.cn/H5/ internet sitesine girerek açılan ilk sayfada mail adresi ve şifre girerek üyelik oluşturulmalıdır.

Şifre oluşturulup sisteme girildikten sonra APPLY FOR HEALTH DECLARATION FORM seçeneği tıklanarak sistemin istediği evrakların yüklemesi yapılmalıdır.

05 Ağustos tarihinde alınan karar gereği Sistem üzerinde HS logolu yeşil sağlık kodunuzu aldıktan sonra uçuş günü (Salı) saat 11:00-14:30 arasında Çin’e seyahat edecek tüm yolcuların İstanbul Havaalanında Türk Havayollarının belirlediği sağlık merkezi olan TRG Sağlık Hizmetleri merkezinde ekstra nükleik asit PCR testi yapmaları gerekmektedir. Test sonucu uçuşunuzdan önce size verilecek ve sonucu check-in kontuarında ibraz etmeniz gerekecektir.

Tüm bu işlemlerin ardından güvenli bir şekilde seyahatinizi gerçekleştirip, planladığınız tarihlerde Çin Halk Cumhuriyeti’ne ulaşmış olacaksınız.

Çin Vize Başvurusu için gerekli olan güncel bilgilere https://ligarbatravel.com/cin-vizesi/  ve http://www.cinvizesi.net/ internet sitesinden ulaşabilirsiniz.