Dünya

Pakistanlı nükleer bilimci Abdul Kadir Han 85 yaşında hayatını kaybetti

Aile üyelerinin yaptığı açıklamaya göre Han'ın sağlık durumunun Cumartesi gecesi kötüleşmeye başlaması üzerine, bilim insanı başkent İslamabad'daki Han Araştırma Laboratuvarla...

Abone Ol

Aile üyelerinin yaptığı açıklamaya göre Han'ın sağlık durumunun Cumartesi gecesi kötüleşmeye başlaması üzerine, bilim insanı başkent İslamabad'daki Han Araştırma Laboratuvarları Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağustos ayı başında nükleer bilimci Kovid-19 testinin pozitif çıkması sonucu aynı hastaneye kaldırılmıştı. Hükümet yetkililerinin açıklamasına göre Han, koronavirüse karşı başarılı bir şekilde tedavi edilmesinin ardından evine gönderilmişti.

Twitter'dan yaptığı açıklamada "Pakistan'ı nükleer silah devleti haline getirmekteki önemli katkıları" nedeniyle nükleer fizikçinin tüm ulus tarafından sevildiğini ifade eden Pakistan Başbakanı İmran Han, aileye başsağlığı dileklerini iletti. Başbakan "Pakistan halkı için ulusal bir simgeydi" dedi.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi de Twitter'dan yaptığı açıklamada nükleer bilimcinin Pakistan'ın "ulus için hayati öneme sahip nükleer caydırıcılığını geliştirmeye yardımcı olduğunu, bu müteşekkir ulusun bu anlamda Han'ın hizmetini asla unutmayacağını" ifade etti.