Dünya

Pakistan'ın kuzeyinde yoğun karda mahsur kalan 16 turist hayatını kaybetti

İSLAMABAD, 8 Ocak (Xinhua) Raşid Ahmed, görüntülü mesaj aracılığıyla yaptığı açıklamada, Murree'den dönüş yolunda binlerce aracın mahsur kaldığını ve aşırı soğukta donarak ya...

Abone Ol

İSLAMABAD, 8 Ocak (Xinhua) Raşid Ahmed, görüntülü mesaj aracılığıyla yaptığı açıklamada, Murree'den dönüş yolunda binlerce aracın mahsur kaldığını ve aşırı soğukta donarak yaşamını yitirenlerin tamamının turist olduğunu söyledi. Bakan, yerel halktan araçlarında son derece zor durumda kalan turistlere battaniye sağlamalarını istedi. Murree emniyet kaynakları Xinhua'ya, birçok aracın tamamen kara gömüldüğünü ve ölü sayısının daha da artabileceğini söyledi.

Yetkililer, mahsur kalanlara battaniye götüren araçlar haricinde Murree'ye giden yolu araç trafiğine kapattı. Sınır Birlikleri ve Korucular dahil olmak üzere paramiliter birlikler de mahsur kalanları tahliye etmek için bölge yönetimi tarafından yardıma çağrıldı. Pakistan'ın federal başkenti İslamabad'ın yaklaşık 60 kilometre kuzeydoğusunda bulunan manzarası ile ünlü Murree kasabası, her yıl kış aylarında kar yağışıyla oluşan manzarayı izlemek isteyen binlerce turisti kendine çekiyor.