Dünya

Pakistan'ın güneybatısındaki terör saldırısında 7 güvenlik görevlisi öldürüldü

Pakistan ordusundan Pazar günü yapılan açıklamaya göre, teröristlerin Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yer alan bir paramiliter Öncü Güçler güvenlik noktasın...

Abone Ol

Pakistan ordusundan Pazar günü yapılan açıklamaya göre, teröristlerin Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yer alan bir paramiliter Öncü Güçler güvenlik noktasına saldırması sonucu 7 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi'nden yapılan açıklamaya göre askerler, karşılıklı yoğun çatışmanın ardından Cumartesi gününün ilerleyen saatlerinde teröristleri püskürttü. Ardından söz konusu alan kordon altına alındı ve kaçan teröristlerin yakalanması için çıkış yolları kapatıldı.

Açıklamada "Büyük ölçekli bir arama ve temizleme işlemi devam ediyor. Devlet karşıtı güçler tarafından desteklenen düşman unsurların bu tür korkakça hareketlerinin Belucistan'da zor kazanılmış barış ve refahı sabote etmesine izin verilmeyecek. Güvenlik güçleri, her ne pahasına olursa olsun, hain tasarıları engellemeye kararlı" ifadeleri yer aldı. Bu, eyalette güvenlik güçleri ile teröristler arasında son zamanlarda yaşanan üçüncü çatışma. Daha önceki iki çatışmada bir asker ve 10 militan öldürülmüştü.