Yurt

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da şiddetli yağış can kaybı ve ağır hasara yol açtı

Pakistanlı yetkililer Çarşamba günü, şiddetli yağışların ülkenin federal başkenti İslamabad'da büyük hasara, en az iki kişinin ölümüne, birçok kişinin de yaralanmasına yol açt...

Abone Ol

Pakistanlı yetkililer Çarşamba günü, şiddetli yağışların ülkenin federal başkenti İslamabad'da büyük hasara, en az iki kişinin ölümüne, birçok kişinin de yaralanmasına yol açtığını bildirdi. Selden etkilenen bölgelerde yoğun yağış nedeniyle çok sayıda bina, dükkan ve araç hasar gördü. İslamabad'da ve ikiz şehri Rawalpindi'de aralıksız devam eden yağmurlar, alçak seviyelerdeki birçok bölgeyi ve ana yolları sular altında bırakarak bölge sakinlerinin hayatını fazlasıyla zorlaştırdı.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki şiddetli yağışlar sonrası traktörle yolu temizleyen bir kişi, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Ahmad Kamal/Xinhua)

Şiddetli rüzgarların eşlik ettiği şiddetli yağışlar ağaçları da kökünden söktü ve gecekondu tipi evleri yerle bir etti. İkiz şehirlerin çeşitli bölgelerinde elektrik verilemiyor. Ekiplerin bölgedeki kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor. Federal başkentteki durumla ilgili konuşan Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, Pakistan ordusunun ve diğer yerel yetkililerin acil durumlara müdahale edebilmek için farklı noktalarda bulunduğunu söyledi.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki aşırı yağışların ardından bodrum katını su basan bir bina, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Ahmad Kamal/Xinhua)

Xinhua'ya konuşan Başkent Kalkınma Kurumu üst düzey yetkilisi Sayed Munawar Shah, ana yolları temizlemek ve trafiği eski haline getirmek için iş makinelerinin ve eğitimli personelin görevlendirildiği bilgisini verdi. Birçok yerde taşan suyun temizlendiğini ve molozların kaldırıldığını belirten Shah, "(Selden etkilenen) yerlerin ve caddelerin çoğu temizlendi, kalan alanları temizlemek için de çalışmalar sürüyor" dedi.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da selden etkilenen bölgelerden geçici olarak tahliye edilen insanlar, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Ahmad Kamal/Xinhua)