Genel

Pakistan, üst düzey Hintli diplomatı Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Keşmir Kontrol Hattı'nda (LoC) Salı günü yaşanan ateşkes ihlalleri sebebiyle Çarşamba günü bakanlığa çağrılan üst düzey bir Hintli diplomata prot...

Abone Ol

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Keşmir Kontrol Hattı'nda (LoC) Salı günü yaşanan ateşkes ihlalleri sebebiyle Çarşamba günü bakanlığa çağrılan üst düzey bir Hintli diplomata protesto notası verildiğini kaydetti. Ateşkes ihlalinde bir kadın hayatını kaybederken üç kişi de yaralanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hindistan'ın İslamabad Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrılırken Pakistan tarafının da Hindistan ordusunun sivilleri hedef almasını kınadığı, bu tarz hamleleri 2003 Ateşkes Anlaşması'nın açık bir ihlali ve tüm yerleşik insani normlar ile profesyonel askeri tutuma aykırı olarak nitelendirdiği kaydedildi.

Açıklamada, "Uluslararası hukukun bu kadar korkunç şekilde ihlal edilmesi, Hindistan'ın Keşmir Kontrol Hattı boyunca durumu tırmandırmaya yönelik tutarlı girişimlerini yansıtıyor. Bu ihlaller bölgesel barış ve güvenliğe yönelik bir tehdit oluşturuyor" dendi.