Yurt

Pakistan hava kirliliğiyle mücadele için kentlere ağaç dikme kampanyası başlattı

Pakistan'ın doğusunda bulunan Lahor kentinde kampanyanın başlama töreninde konuşan Han, ağaç dikmenin gelecek nesilleri iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden koruyarak onl...

Abone Ol

Pakistan'ın doğusunda bulunan Lahor kentinde kampanyanın başlama töreninde konuşan Han, ağaç dikmenin gelecek nesilleri iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden koruyarak onların geleceğini güvenceye almayı hedefleyen uzun vadeli hükümet planlarından biri olduğunu söyledi. Han, hava kirliliğini kontrol etmek ve halkına temiz bir çevre sağlamak için büyük ölçekli ağaç dikimi gerçekleştiren Çin'i örnek gösterdi.

Çin'in kaydettiği gelişmeyi bir "mucize" diye adlandıran Han, Çin yönetiminin ülkeye refah getirebilmek için uzun vadeli planlama yaptığını ve sanayileşmenin neden olduğu ormansızlaşma sorununa çözüm bulabilmek için de kentsel alanlara ağaç dikilmesine önem verdiğini belirtti.

Han, "Çin aynı zamanda ormanlar da yetiştiriyor ve sonraki kuşaklarının geleceğini güvenceye almak için kentlerini yeşil kent ilan ediyor" dedi. Pakistan Başbakanı son 12-13 yılda Lahor'un yeşil alanlarının yüzde 70 oranında yok olduğunu söyledi. Bunun sonucu olarak, Lahor'da normalde yılın en iyi ayı olan Şubat ayında bile ufuk çizgisi hava kirliliği nedeniyle görülemiyor.

Han, diğer bölgelerdeki ağaç dikme alanlarını da ziyaret edeceğini söyleyerek, Pakistan'ın yemeklik sıvı yağ ithalatını azaltmak ve ihracata destek olmak için gelecek hafta ülkede büyük zeytinlikler oluşturulmasını öngören bir "sessiz devrim" başlatma planlarını da ilan etti.