Yurt

Pakistan Başbakanı: Pakistan iklim değişikliği ile mücadelede Çin'in deneyimlerinden öğrenecek

Pakistan İklim Değişikliği Bakanlığı'nın düzenlediği özel bir etkinlikte konuşan Başbakan Han, iklim değişikliği ve çevre tahribatı ile mücadelede Çin'in çok yol katettiğini s...

Abone Ol

Pakistan İklim Değişikliği Bakanlığı'nın düzenlediği özel bir etkinlikte konuşan Başbakan Han, iklim değişikliği ve çevre tahribatı ile mücadelede Çin'in çok yol katettiğini söyledi. Başbakan ayrıca Pakistan'ın iklim değişikliğine karşı koymak için yurtiçinde yeni teknikler kullanmak da dahil olmak üzere Çin'in bu konudaki deneyimlerinden faydalanacağını kaydetti.

Han, tahrip edilmiş çayır ve çöllerin başarılı bir şekilde yeşillendirilmesi konusunda Çin'i örnek alacaklarını da sözlerine ekledi. Pakistan'ın iklim değişikliği riskiyle karşı karşıya olan en kırılgan ülkelerden biri olduğunu belirten Han, Pakistan'ın iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadele adına doğal kaynaklarına ciddi biçimde önem vermesinin tam zamanı olduğunu vurguladı.

Ulusal parklar kurmanın, kentsel ormancılığı teşvik etmenin ve ağaç dikiminin gelecek kuşakları iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden korumak için bir zorunluluk olduğunu kaydeden Pakistan Başbakanı, Pakistan'daki ormanların son 60-70 yıldır tahrip edildiğini ve hükümetin küresel ısınmanın etkisini en aza indirmek için 10 Milyar Ağaç Tsunami programı da dahil olmak üzere birçok yeşil girişim başlattığını sözlerine ekledi. Han, hükümetinin yeşil teşvik paketinin yanı sıra yenilikçi doğa koruma ve biyolojik çeşitlilik girişimlerine öncülük etmede kararlı olduğunu ifade etti.