Dünya

Pakistan Başbakanı: ML-1 demiryolu Pakistan'ın döviz gelirlerini artıracak

Pakistan Başbakanı İmran Han, Pazartesi günü, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru kapsamında inşa edilen Main Line-1 (ML-1) demiryolu projesinin ulaşım hatları arasındaki bağlantıl...

Abone Ol

Pakistan Başbakanı İmran Han, Pazartesi günü, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru kapsamında inşa edilen Main Line-1 (ML-1) demiryolu projesinin ulaşım hatları arasındaki bağlantıları iyileştirerek Pakistan'ın ihracatını artıracağını söyledi.

İslamabad'da düzenlenen demiryolu projesi gözden geçirme toplantısında konuşan İmran Han, "proje uygulamaya geçirildiğinde, Pakistan'ın deniz limanları kara yollarıyla daha iyi bir şekilde bağlanmış ve ülkenin ihraç ürünleri uluslararası pazarlara zamanında varma imkanına kavuşmuş olacak, bu da Pakistan'ın değerli bir döviz geliri elde etmesine yarayacak" diye konuştu.

Projede şu ana kadar kaydedilen ilerlemeden memnuniyetini dile getiren Pakistan Başbakanı, ML-1 projesinin uluslararası standartlarda modern bir iletişim altyapısı oluşturacağını ve yeni iş olanakları yanı sıra Pakistan sanayisi için yeni ekonomik beklentiler de yaratacağını belirtti. İmran Han, projenin Pakistan-Çin arasındaki kardeşçe ilişkilerde de yeni bir sayfa açacağını sözlerine ekledi.