İSLAMABAD, 11 Temmuz (Xinhua) -- Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ülkesinin ekonomik büyümeyi ve gıda güvenliğini artırmak için tarım sektöründe devrim yaratma çabaları gösterdiğini söyledi. Başbakan, Pazartesi günü tarım konulu bir seminerde yaptığı konuşmada tarımın ülkenin bel kemiği olduğunu ve tarım sektöründeki büyümenin Pakistan'ı gelişmiş ülkelerle aynı seviyeye getireceğini ifade etti.

Laos'un başkenti Viyentiyan'da artan sel riski nedeniyle önlemler artırıldı Laos'un başkenti Viyentiyan'da artan sel riski nedeniyle önlemler artırıldı

Tarım sektörünün geliştirilmesinin günümüzün bir gerekliliği olduğunu ve sektörü canlandırmak için tüm paydaşların birlikte çalıştığını söyleyen Şerif, ülkede tarım devrimini başlatmak için büyük fırsatlar sunan çeşitli girişimlerin devreye sokulduğunu da sözlerine ekledi. Pakistan'ın her yıl milyarlarca ABD doları değerinde gıda maddesi ithal etmek zorunda kaldığını ve bunun ülke ekonomisi üzerinde yük oluşturduğunu belirten Şerif, birçok ülkenin Pakistan'ın tarım sektörüne yatırım yapmaya ve mahsul üretimini artırmak için modern makineler getirmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi. Şerif, "Pakistan dünya ile rekabet etmek, ihracatını arttırmak ve ekonomisini güçlendirmek zorunda. Gıda güvenliği ve ekonomik güvenliğin güçlendirilmesi, ulusal güvenliğimizin bir gereği" ifadelerini kullandı. 

Editör: Şeymanur Erbay