Dünya

Özbekistan, gelecek yıl 600 MW kapasiteli güneş ve rüzgar santralleri için ihale açacak

TAŞKENT, 20 Aralık (Xinhua) Açıklamada, Özbekistan'ın güneyindeki Kaşkaderya ve doğusundaki Fergana bölgelerinde toplam 400 MW kapasiteli güneş enerjisi santralleri ile ülkeni...

Abone Ol

TAŞKENT, 20 Aralık (Xinhua) Açıklamada, Özbekistan'ın güneyindeki Kaşkaderya ve doğusundaki Fergana bölgelerinde toplam 400 MW kapasiteli güneş enerjisi santralleri ile ülkenin batısındaki Karakalpakistan bölgesinde 200 MW kapasiteli rüzgar santrali ihalelerinin, Asya Kalkınma Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın danışmanlık desteğiyle gerçekleştirileceği belirtildi.

Projeler, kırsal alanlarda güvenilir ve temiz elektriğe erişimi artırmayı ve güneş enerjisi sektörünü özel sektör yatırımlarına hazırlamayı hedefliyor. Özbekistan bu ay, merkezi Suudi Arabistan'da bulunan enerji şirketi ACWA Power ile, ülkenin kuzeybatısında kurulacak bir rüzgar santrali projesi için 25 yıllık enerji satın alma anlaşması imzaladı. Özbekistan, güneş ve rüzgar enerjisi üretimini 2026 yılına kadar sekiz gigavata çıkarmayı umuyor.