Dünya

Özbekistan, Çin'de yurtdışı antrepo açtı

LANZHOU, 28 Aralık (Xinhua) Toplam 9.000 metreküp depolama alanına sahip antrepo, Gansu (Lanzhou) Uluslararası Kara Limanı'nın lojistik merkezinde yer alıyor. Antrepo asıl o...

Abone Ol

LANZHOU, 28 Aralık (Xinhua) Toplam 9.000 metreküp depolama alanına sahip antrepo, Gansu (Lanzhou) Uluslararası Kara Limanı'nın lojistik merkezinde yer alıyor. Antrepo asıl olarak Özbekistan'ndan gönderilen malların Çin'e girişinin kolaylaştırılmasına yardımcı olacak. Antreponun işletmecisi olan Lanzhou Uluslararası Kara Limanı Yatırım Geliştirme Limited Şirketi'nin yönetim kurulu başkanı Sun Wei, antreponun şirketlerin büyük miktarlarda nakliye yapmalarını kolaylaştırarak mal teslim sürelerinin 30 günden üç ila dört güne indirilmesine yardımcı olacağını söyledi.

Bu yılın Ekim ayında da Gansu eyaleti için bir yurtdışı antrepo Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te açılmıştı. Sun, yurtdışı antreponun Gansu'nun bu Orta Asya ülkesinde pazara ulaşmasına yardımcı olacağını ve iki taraf arasında ticaret ve alışverişi kolaylaştıracağını söyledi.