Alt kuruluş, bu durumun Mart 2022'de bitecek olan mevcut mali yılın ikinci yarısında düzelmesini bekliyor. Şirket, bununla birlikte daha geniş kapsamlı yapısal kapasite sorunlarının ancak yeni uygulamalardaki tedarikçi yatırımlarının önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde devreye girmesiyle çözülebileceğini ve sıkıntının çeşitli seviyelerde bu yıl ile sonrasında da süreceğini ifade etti.

Jaguar Land Rover Yönetim Kurulu Başkanı Thierry Bollore

Jaguar Land Rover Yönetim Kurulu Başkanı Thierry Bollore, "Yarı iletken tedariğiyle ilgili mevcut sorunlar sektör için yakın dönemde yaşanacak belirgin bir sıkıntıyı temsil ediyor. Üstesinden gelmesi zaman alacak ancak arz eski haline döndüğünde gördüğümüz talep bize cesaret veriyor" dedi. Bollore, "Gelecekte tedarik zincirimizin güvenliğini sağlamak için güçlü adımlar atıyor, araçlarımız için çip tedariğini kontrol etmek ve görünürlüğünü artırmak için doğrudan tedarikçilerimiz ve çip üreticilerimizle birlikte çalışıyoruz" dedi.

Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

Şirketin verdiği bilgiye göre, tedarikteki mevcut sıkıntılar devam etse de Jaguar Land Rover, kar marjı daha yüksek olan araçların üretimine öncelik vermeye ve bunun yanı sıra etkiyi azaltmanın mümkün olduğu yerlerde çip ve ürün özelliklerinde değişiklikler yapmayı sürdürecek. Şirketin şu anda 110 bine yakın küresel perakende siparişi var. Bu, şirket tarihinin şimdiye dek gördüğü en yüksek sipariş sayısı.

Editör: İRFAN KARSLI