"Osaka'nın ortasından geçecek meşale rölesinin iptal edilmesi gerektiğini düşündüğünü" söyleyen Yoshimura, "Nihai kararı kendi düşüncesine uygun şekilde olimpiyat oyunlarının organizasyon komitesi verecek olsa da vilayet yönetiminin de konuyla ilgili bir fikri olmalı" dedi.

Kyodo haber ajansının verdiği bilgiye göre, Osaka vilayetinde Perşembe günü 616 yeni Kovid-19 vakası kaydedildi. Bu, son iki ayda kaydedilen en yüksek sayı olurken; Osaka, Tokyo'daki günlük yeni vaka sayısını üst üste üçüncü günde de geçerek Japonya'nın virüsten en çok etkilenen vilayeti oldu. Osaka Belediye Başkanı Matsui Ichiro de meşale rölesinin Japonya'nın en büyük ikinci kentinde düzenlenmemesi gerektiğini söyledi. Matsui, düzenlediği basın toplantısında, "Rölenin ülkenin diğer bölümlerinde yarattığı duruma baktığımızda birçok kişinin bir araya gelmesine sebep olduğunu görüyoruz. Bu çok talihsiz. Böyle bir şey yaşanmamalı" diye konuştu.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti? Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti?

Japon hükümeti, Perşembe günü Osaka, Hyogo and Miyagi vilayetlerinde yarı olağanüstü hal ilan ederek vaka sayılarındaki keskin yükselişi kontrol altına almak için Kovid-19'a karşı daha güçlü önlemler uygulamaya başladı. Başbakan Suga Yoşihide, "Bu önlemler, Kovid-19'un yayılmasını önlemek ve yeni bir olağanüstü hal ilanının önüne geçmek için gerekli" açıklamasında bulundu. Japonya, olağanüstü hal uygulamasını, Olimpiyat meşalesi rölesinin Fukuşima'da başlamasından dört gün önce, 21 Mart'ta Tokyo ve üç komşu vilayette kaldırmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI