Dünya

Ortak geleceğe sahip bir topluluk oluşturma vizyonuna odaklanan Çin-ASEAN Fuarı açıldı

Fuar, ortak geleceğe sahip, daha yakın bir Çin-ASEAN topluluğunun inşasını hedefliyor. Bu yılki fuarın teması, "Yeni kara-deniz koridorunun yarattığı fırsatları paylaşmak, Çin...

Abone Ol

Fuar, ortak geleceğe sahip, daha yakın bir Çin-ASEAN topluluğunun inşasını hedefliyor. Bu yılki fuarın teması, "Yeni kara-deniz koridorunun yarattığı fırsatları paylaşmak, Çin-ASEAN topluluğunu ortak bir gelecekle inşa etmek" olarak belirlendi. Fuar, Çin ve ASEAN arasındaki ticari, ekonomik ve diğer alanlarda çok yönlü işbirliğini derinleştirmeyi ve üst düzey diyalog platformunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Çin'in güneyinde yer alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning'deki 18. Çin-ASEAN Fuarı'nda ziyaretçiler takı deniyor, 10 Eylül 2021. (Fotoğraf: Liu Lingyi/Xinhua)

Toplam 102.000 metrekarelik sergi alanına sahip, hem çevrimiçi hem çevrimdışı düzenlenen fuar, 40'tan fazla ülke ve bölgeden işletmeyi kendine çekti. Dört günlük fuar ayrıca 26 üst düzey foruma ve 148 ekonomik ve ticari tanıtım faaliyetine ev sahipliği yapacak. Çin-ASEAN arasında diyalog kurularak ilişkilerin başlamasının 30. yıl dönümü münasebetiyle bir dizi kutlama etkinliği de düzenlenecek.

Çin'in güneyinde yer alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning'deki 18. Çin-ASEAN Fuarı'nda sanatçılar, müzik aletleriyle sahne alıyor, 10 Eylül 2021. (Fotoğraf: Lu Boan/Xinhua)
Çin'in güneyinde yer alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning'deki 18. Çin-ASEAN Fuarı'nda sanatçılar, Endonezya pavyonunda sahne alıyor, 10 Eylül 2021. (Fotoğraf: Zhou Hua/Xinhua)