Kültür - Sanat ve Tarih

Ortadoğu'daki Müslümanlar Kurban Bayramı'nı kutlamaya başladı

İslam dininin en önemli dini bayramlarından olan Kurban Bayramı'nı kutlamak için bölge genelindeki Müslümanlar topluca namaz kılıyor, parkları ziyaret ediyor, güzel yemekler y...

Abone Ol

İslam dininin en önemli dini bayramlarından olan Kurban Bayramı'nı kutlamak için bölge genelindeki Müslümanlar topluca namaz kılıyor, parkları ziyaret ediyor, güzel yemekler yiyor veya hayır işleri yapıyor.

Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki Arafat Dağı'nda binlerce hacı dua ediyor, 19 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Suudi Arabistan Medya Bakanlığı/Xinhua aracılığıyla)
Yemen'in başkenti Sana'da bir meydanda Yemenli Müslümanlar Kurban Bayramı'nda bayram namazı kılıyor, 20 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Ürdün'ün başkenti Amman'da Ürdünlü kadınlar Kurban Bayramı'nda bayram namazı kılıyor. (Fotoğraf: Abu Ghosh/Xinhua)
Kuveyt'te Kurban Bayramı için satın aldığı bir koyunu taşıyan kişi, 20 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Asad/Xinhua)
Mısır'ın başkenti Kahire'deki bir canlı hayvan pazarında Kurban Bayramı öncesi satın aldığı koyunu taşıyan bir kişi, 19 Temmuz 2020. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)
Tunus'un başkenti Tunus'ta Kurban Bayramı öncesi satın aldığı bir koyunu taşıyan bir genç erkek, 18 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Adel Ezzine/Xinhua)