Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

OGTSU Geliştirme ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Pavel Stanchak, "Hidrojen, ekonomi genelinde uygulaması erken bir aşamada olan umut verici bir teknoloji. Komşu doğalgaz iletim sistemi operatörleriyle oluşturacağımız ortaklık, yeşil hidrojenin geliştirilmesi için sinerjik bir etki yaratacaktır" dedi. Stanchak, böyle bir koridor oluşturmaya yönelik çalışmanın, Avrupa'nın 2050'ye kadar karbon nötr olma hedefi nedeniyle kısa süre içinde başlaması gerektiğini de söyledi.

Proje üzerinde çalışan şirketler, Orta Avrupa Hidrojen Koridoru'nun kısmen yeni özel hidrojen boru hatları ve kompresör istasyonlarını hedef alan yatırımlar ve mevcut doğalgaz altyapısının yeniden yapılandırılmasıyla oluşturulabileceğine inanıyor. Bu, hidrojenin uzun mesafelerde uygun bir fiyata taşınmasını sağlayacak. Ukrayna Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu Devlet Ajansı, Mart ayında, ülkenin yıllık 5,5 milyar metreküp hidrojen üretebileceğini duyurmuştu.

Editör: İRFAN KARSLI