Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi CEO'su Toshiro Muto, basın toplantısında yaptığı açıklamada Afganistan'ın "Paralimpik Oyunları'nda yer alamayacağına" dair bilgiye sahip olduğunu söyledi. Afganistan Cumhurbaşkanı Muhammed Eşref Gani, Pazar gecesi ülkeyi terk ederken, Taliban ise mensuplarına başkent Kabil'e girme emrini verdi. "Şu anda Afganistan'da (vahim) bir durum söz konusu. Japonya'ya gelememelerinin nedeni bu durum" diyen Toshiro Muto, "Afganistanlı sporcular, yetkililer ve paydaşlarımız müsabakalara gelemediği için üzgünüz. Umarım kendi ülkelerinde güvendelerdir" diye konuştu.

Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor

Muto, organizasyon komitesinin Afganistan'ın bu durum başlamadan önce aslen Paralimpik Oyunları'na kaç kişi göndermeyi planladığını ise bilmediğini söyledi. Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda dört erkek ve bir kadın olmak üzere toplam beş sporcu ile katılan Afganistan, atletizm, atıcılık, yüzme ve tekvando branşlarında yarışmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI