Japon sporcu Horigome Yuto, Pazar günü Tokyo'da yapılan yarışta kaykay branşında ilk Olimpiyat şampiyonu olan isim oldu. Kaykay branşında erkekler sokak disiplin yarışı finaline tereddütlü başlayıp sonrasında toparlayan 22 yaşındaki dünya şampiyonu, toplam 37,18 puanla zafer elde etti.

Horigome, "Olimpiyatlarda yarıştığıma hala inanamıyorum. Koto City'de elimden gelenin en iyisini yapabildiğim için çok mutluydum. Olimpiyatların benim için anlamı büyük" dedi ve şöyle devam etti: "Kaykay branşı Olimpiyat Oyunları'na resmen dahil edildiğinde ilkin katılmayı falan düşünmemiştim. Ama elimden gelen her şeyi ortaya koyarak Olimpiyat Oyunları'na katılabildim ve bu kez altın madalyayı aldığım için çok mutluyum."

Tokyo 2020 kapsamında Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Ariake Kent Sporları Parkı'nda düzenlenen kaykay branşında erkekler sokak disiplin yarışı finalinde yarışan Japon sporcu Horigome Yuto, 25 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Xue Yubin/Xinhua)

Horigome'un performansının dönüm noktası, dördüncü numarası olan "nollie 270 noseslide" adı verilen rampada kaykayın ön kısmına ayakla basarak kaykayı havalandırıp altında çevirerek kaykayın burnunun üzerinde pürüzlü bir rampadan aşağı kaydırma hareketini olağanüstü bir şekilde tamamlamasıyla yarışmanın en iyi skoru olan 10 üzerinden 9,5 puan alması oldu. Horigome'nin ikinci denemesindeki düşük puanı telafi eden bu skorla, Japon sporcu tartışmasız lider oldu.

Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı

Horigome, "Şöyle düşündüğümü hatırlıyorum: 'Dördüncü numarayı kaçıramam.' Bu nedenle çok odaklandım ve o zamana kadar yaptığım şeye inandım. O hareketi tercih ettim ve başarılı bir şekilde yere indim" dedi. Müsabakanın başlarında puan liderliği kazanmış olan Brezilyalı sporcu Kelvin Hoefler 36,15 puanla gümüş madalya alırken, Amerika Birleşik Devletleri takımından Jagger Eaton ise 35,35 puanla bronz madalyanın sahibi oldu. Eaton'ın takım arkadaşı ve önceki etkinliğin favorisi olan Nyjah Huston ise sekiz erkekler finalini 26,10 puanla yedinci bitirdi. Güçlü bir başlangıç yapsa da, Huston son dört numarası için puan alamadı.

Editör: İRFAN KARSLI