Spor

Olimpiyatlar erkekler üç adım atlamada altın madalya Portekiz'in, Çin ilk gümüş madalyasını kazandı

Tokyo Olimpiyatları'nda Perşembe günü, Portekizli Pedro Pichardo erkekler üç adım atlamada açık bir zafer elde ederken, Çin de tarihi bir gümüş madalya kazandı. Pichardo daha...

Abone Ol

Tokyo Olimpiyatları'nda Perşembe günü, Portekizli Pedro Pichardo erkekler üç adım atlamada açık bir zafer elde ederken, Çin de tarihi bir gümüş madalya kazandı. Pichardo daha ilk üç denemesinde birinciliği garantiledi. İlk iki denemede 17.61 metre atlayan sporcu üçüncüde 17.98 metreye ulaştı ve altın madalyayı almaya hak kazandı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılan Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda, Çinli sporcu Zhu Yaming erkekler üç adım atlama finalinde yarışıyor, 5 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Li Ming/Xinhua)

Zhu Yaming 17.57 metre ile Olimpiyat Oyunlarında Çin'in ve kendi kişisel en iyi derecesini yaparak gümüş madalya kazandı. Çin, Rio 2016'da bu kategoride bronz madalya almıştı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Burkina Faso'dan Hugues Fabrice Zango, erkekler üç adım atlama elemelerinde yarışıyor, 3 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Li Ming/Xinhua)

Hugues Fabrice Zango da Olimpiyatlar'da bronz madalya alarak ülkesi Burkina Faso'nun ilk Olimpiyat madalyasını kazandı.