Fenerbahçe: 'Bu karar toplumsal ayrışmayı derinleştirecek' Fenerbahçe: 'Bu karar toplumsal ayrışmayı derinleştirecek'

BEİJİNG, 20 Ocak (Xinhua) Aynı zamanda Olimpiyat Kanalı Hizmetleri İcra Direktörü olan Exarchos, provayı izledikten sonra gösteriden övgüyle söz etti. Exarchos Oyunlara ilişkin Uluslararası Olimpiyat Komitesi Teknik Brifingi'nde yaptığı konuşmada "Bu törenin, Olimpiyat Oyunları tarihinin en ikonik açılış törenlerinden biri olduğunu bildiğimiz 2008'deki açılış töreni kadar etkileyici olacağını söyleyebilirim. Ayrıca bu tamamen farklı. Aynı derecede etkileyici, eşit derecede duygulandırıcı ama tamamen farklı… Çağımızı yansıtıyor" dedi. Exarchos daha önce yayın ekibinin bir üyesi olarak yönetmen Zhang Yimou ile birlikte 2008 gösterisini dünya genelindeki seyircilere sunmak için çalışmış ve bunu "kişisel mesleki hayatımın en önemli olayı" olarak nitelemişti.

Exarchos, Zhang'ın 2022 Oyunları törenlerinin başyönetmeni olarak yeniden atanmasıyla ilgili olarak, yayıncıların televizyon yapımcılarının ihtiyaçlarını anlayan bir yönetmen ile beklenmedik şekilde ikinci bir önemli olay şansı yakalamanın keyifli olduğunu söyledi. Exarchos, "Tören neredeyse hazır ve bu her ne sebeple olursa olsun kimsenin kaçırmaması gereken bir tören" dedi. Exarchos, daha tüm katılımcıların güvenliğini güvence altına almayı amaçlayan Oyunların basına kapalı provalarında, burada güvenlik hissinin olağanüstü olduğunu söylemiş ve "Çok, çok güvenli bir ülkedeyiz" demişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Olimpiyat Oyunları Medya Operasyonları Direktör Yardımcısı Lucia Montanarella da Exarchos'un sözlerini yineledi ve Oyunlar öncesi basına kapalı provaların "çok iyi gittiğini" söyledi.

Montanarella, "Buraya sonra gelecek tüm muhabirler, buradaki kuruluşların teknisyenleriyle bile görüşseler aynı yorumları alacaklarından eminim" diye ekledi. Exarchos ayrıca "sadece tasarım değil, teknik uygulama açısından da gerçekten muhteşem" olan Beijing Olimpiyatları mekanlarına övgüde bulundu. Exarchos, "Olimpiyat Oyunlarının altyapısı çok, çok gelişmiş. Olimpiyat Oyunlarının kış versiyonu açısından muhtemelen şimdiye kadar gördüğümüzün en iyisi olduğunu söylemeliyim" yorumunda bulundu ve şöyle devam etti: "Bu çok ama çok önemli, çünkü çoğumuzun işini mümkün olan en iyi koşullarda yapacağı anlamına gelecek."

Editör: İRFAN KARSLI