Yaşam

Olimpiyat sporcuları Beijing anılarını paylaşıyor

BEİJİNG, 13 Şubat (Xinhua) Kızarmış brokoli, Kung Pao tavuğu, mantılar ve ücretsiz atıştırmalıklar… Bunların tümü, ABD'li snowboardcu Tessa Maud'un sosyal medyasında paylaştı...

Abone Ol

BEİJİNG, 13 Şubat (Xinhua) Kızarmış brokoli, Kung Pao tavuğu, mantılar ve ücretsiz atıştırmalıklar… Bunların tümü, ABD'li snowboardcu Tessa Maud'un sosyal medyasında paylaştığı, Beijing 2022 Olimpiyat Köyü'ndeki akşam yemeğini ayrıntılarıyla anlatan ve viral olan bir videoda yer aldı. Olimpiyatlar'ın 18 yaşındaki sporcusu, çektiği vlogda "Soğanlara ve yerfıstığına bayılıyorum ve acı kırmızı biber gerçekten bir harika" dedi. Maud'u yemekler kadar Beijing'deki gönüllü çalışanlar da etkilemiş. Kış Oyunları'nın açılış töreninden sadece birkaç gün sonra Maud, geçit töreni sırasında bir gönüllünün kendisini "Çin'e Hoş Geldiniz" diyerek selamladığı bir klip paylaştı. "Bu videoyu tekrar tekrar izlemeye devam ettim ve izlerken ağlıyordum çünkü hayatımda gördüğüm en hoş şeydi" diye anlatan Maud "Çin'e hoş geldiniz" diyen o adam kelimenin tam anlamıyla beni her seferinde ağlatıyor çünkü çok nazikler. Tüm gönüllüler çok tatlı" diye konuştu.

Aynı şekilde, Alman snowboardcu Leon Vockensperger, "Bu anı hayatımın geri kalanında hatırlayacağım" notuyla paylaştığı videosunda etkinlikteki konuksever gönüllülerin sıcaklığını andı. Danimarkalı sürat patencisi Viktor Hald Thorup ise, Beijing'deki Olimpiyat Köyü'nü "Süpermarketler, hediyelik eşya mağazaları, bir Pizza Hut, bir KFC; bir banka, büyük bir spor salonu bulunuyor. Sizi meşgul edecek, yapılacak çok şey var" sözleriyle anlattı. İkinci kez Olimpiyatlar'a katılan Danimarkalı sporcu, "Kış Olimpiyatları'na katılmayı başardığım için çok şanslıyım ve sporcular köyü benim için büyük bir artı" dedi. Olimpiyat Oyunları devam ederken, sporcular performansların sergilendiği tesislere de tam puan verdi. Milli kayakçı Fatih Arda İpçioğlu da Zhangjiakou'daki Ulusal Kayakla Atlama Merkezi'nden çok etkilendiğini söyledi. İpçioğlu, "Rampayı ilk gördüğümde kelimelere nasıl dökeceğimi bilemedim fakat muhteşem olduğunu düşündüm"