Spor

OBS başkanı: Beijing 2022 'son derece güvenli' ve 'en yeşil'

BEİJİNG, 12 Şubat (Xinhua) Olimpiyat Yayınları Servisi (OBS) CEO'su Yiannis Exarchos, Cuma günü Xinhua'ya verdiği özel röportajda, Beijing Olimpiyat Kış Oyunları'nda yarıya y...

Abone Ol

BEİJİNG, 12 Şubat (Xinhua) Olimpiyat Yayınları Servisi (OBS) CEO'su Yiannis Exarchos, Cuma günü Xinhua'ya verdiği özel röportajda, Beijing Olimpiyat Kış Oyunları'nda yarıya yaklaşılırken kendisini en çok güvenlik ve sürdürülebilirliğin etkilediğini söyledi. Exarchos, "Beijing Kış Olimpiyatları, dünya genelindeki sporcuların büyük beklentilere sahip olduğu, pandemi zamanının ilk Kış Oyunları olarak her zaman tarihi olacak" diye konuştu. Exarchos, "Tokyo Oyunları'nda olduğu gibi, bunun gerçekleşip gerçekleşemeyeceği ve güvenli olup olmayacağı konusunda birçok endişe bulunduğunu biliyorum. Oyunların son derece güvenli bir şekilde düzenlendiğini artık kesin olarak söyleyebiliriz" dedi.

Meşale taşıyıcısı Yiannis Exarchos, Beijing'deki Olimpiyat Orman Parkı'nda düzenlenen Beijing 2022 Olimpiyat Meşalesi Turu sırasında meşale ile koşuyor, 4 Şubat 2022. (Fotoğraf: Li He/Xinhua)

Beijing Kış Olimpiyat Oyunları Tıp Uzmanları Heyeti Başkanı Brian McCloskey'e göre, Omicron varyantının küresel yayılımı devam ederken, Beijing 2022 tarafından benimsenen kapalı döngü yönetimi sporcuların yarışmasını daha güvenli hale getiriyor. McCloskey Salı günü IOC'nin günlük brifinginde, "Kapalı döngü içindeki durum güvenli ve virüs bulaşmasına dair bir belirti yok. Bunun beklentilerimizi karşıladığı söylenebilir" dedi.Beijing 2022 Organizasyon Komitesi Pandemi Önleme ve Kontrol Ofisi genel müdür yardımcısı Huang Chun, 23 Ocak ile 7 Şubat arasında, Olimpiyatla ilgili pozitif Kovid-19 vakalarının sayısının, yüzde 62,85'i geliş testlerinden olmak üzere 393 olduğunu söyledi. Exarchos, "Buradaki Kovid vakaları gerçekten çok az ve neredeyse hepsi gelişte. Oyunlar içinde hemen hemen sıfır bulaşma var, bu nedenle tüm Playbook kuralları ve yönergeleri mükemmel bir şekilde çalıştı" dedi . "Bu son derece güvenli bir Olimpiyat" diye vurgulayan Exarchos, "Mikrofon uzatılan sporcuları izliyorum ve sorulmadan, ne yapmış olurlarsa olsunlar ilk söyledikleri şey 'burada olmam inanılmaz ve burada olmaktan çok mutluyum. Burada olmak çok eğlenceli' oluyor" dedi. Exarchos, "Tüm sporcularla birlikte, bence önemli olan bu" diye sözlerine ekledi.

Fotoğrafta, Beijing'deki 2022 Olimpiyat ve Paralimpik Kış Oyunları Ana Medya Merkezi'ndeki bir salgın önleme ekipmanı görülüyor, 10 Ocak 2022. (Fotoğraf: Xu Zijian)

Exarchos ayrıca Beijing 2022'yi şimdiye kadarki en sürdürülebilir Oyunlar olarak övdü. "Sürdürülebilirlik, yaptığımız işin merkezinde yer alıyor" diyen Exarchos, "Beijing'in, özellikle kendi alanları olan yayıncılıkta şimdiye kadarki en yeşil Kış Olimpiyatları olduğunu" ifade etti. Exarchos, Uluslararası Yayın Merkezi'nin ayak izini PyeongChang 2018'e kıyasla yüzde 20 azaltmayı nasıl başardığını ve bunun da dolayısıyla ana basın merkezi ile servislerin konsolidasyonu, büyük tasarruflar ve güç operasyonları ve buna benzer şeylerle sonuçlandığını anlattı. "Bundan başka kazandırdığımız çok önemli bir teknolojik inovasyon, bulut teknolojilerinin yoğun kullanımıdır" diyen Exarchos, "İçeriğin yarısı dünyanın dört bir yanındaki yayıncılara bulut aracılığıyla iletiliyor" dedi. Exarchos, Beijing'deki toplam OBS sayısının aşağı yukarı PyeongChang 2018'dekiyle aynı olduğunu, ancak tam olarak yeni teknolojilerin kullanılması nedeniyle önemli ölçüde daha yüksek randıman alındığını belirterek sözlerini sonlandırdı.