Sağlık

Nikaragua Çin'in bağışladığı Kovid-19 aşılarının ikinci partisini teslim aldı

MANAGUA, 25 Aralık (Xinhua) Nikaragua, Çin'in bağışladığı Kovid-19 aşılarının bir partisini daha Cuma günü teslim adı. Bu bağış bir ayda ülkeye ulaşan ikinci parti oldu. Kargo...

Abone Ol

MANAGUA, 25 Aralık (Xinhua) Nikaragua, Çin'in bağışladığı Kovid-19 aşılarının bir partisini daha Cuma günü teslim adı. Bu bağış bir ayda ülkeye ulaşan ikinci parti oldu. Kargo, Nikaragua'nın başkenti Managua'nın Augusto C. Sandino Uluslararası Havalimanı'na varışında Nikaragua Devlet Başkanı Danışmanı Laureano Ortega Murillo ve Sağlık Bakanı Martha Reyes tarafından teslim alındı. Nikaragua Devlet Başkanı Danışmanı, Xinhua'ya verdiği demeçte, Nikaragua'nın Çin hükümeti ve halkının dayanışmasını takdir ettiğini ve şükranla karşıladığını dile getirirken sevkiyatı, "Çin halkından gelen büyük bir Noel hediyesi" olarak niteledi.

Ortega Murillo, "Ülkelerimiz arasındaki diplomatik ilişkilerin tek Çin ilkesi çerçevesinde yeniden tesis edilmesinden bu yana, halkımıza karşı takdir, yakınlık ve sevginin farklı yollardan ifade edildiğine tanık oluyoruz" dedi. İki ülkenin ikili işbirliğine yönelik fırsatları belirlemek için birlikte çalıştığını ve halklarının yararına olacak insani açıdan değeri yüksek projelere yoğunlaştığını sözlerine ekledi. Sağlık Bakanı Reyes ise Çinli ilaç şirketi Sinopharm tarafından geliştirilen aşıların yeni partisinin Nikaragua'nın gönüllü aşı kampanyasını güçlendireceğini söyledi. Çin Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Yu Bo ise Çin'in Nikaragua'nın pandemiyle mücadele çabalarını desteklemeye ve herkes için sağlık topluluğu inşasını teşvik etmeye devam edeceğini söyledi. 10 Aralık'ta Çin ile diplomatik ilişkileri yeniden kuran Nikaragua, Çin'in bağışladığı aşıların ilk partisini 12 Aralık'ta teslim almıştı.