Dünya

Nijerya'da kaçırılan 30 öğrenci 6 ay sonra özgürlüklerine kavuştu

LAGOS, 10 Ocak (Xinhua) Kebbi eyalet valisi sözcüsü Yahaya Sarki Pazar günü yaptığı yazılı açıklamada, eyaletin Birnin Yauri bölgesinde bulunan Federal Devlet Koleji'ndeki 30...

Abone Ol

LAGOS, 10 Ocak (Xinhua) Kebbi eyalet valisi sözcüsü Yahaya Sarki Pazar günü yaptığı yazılı açıklamada, eyaletin Birnin Yauri bölgesinde bulunan Federal Devlet Koleji'ndeki 30 öğrenci ve öğretmenlerinin, serbest bırakılmalarının ardından Cumartesi günü eyaletin başkenti Birnin Kebbi'ye ulaştığını söyledi.

Sarki, "Öğrenciler, tıbbi kontrol ve destek alıp ailelerine teslim edilecek" diye konuştu. 17 Haziran 2021 tarihinde kimliği belirsiz bir grup silahlı kişi, ortaokula saldırmış, en az bir polisi öldürüp çok sayıda öğrenciyi ve bazı öğretmenleri kaçırmıştı. Yerel medyada çıkan haberlere göre daha önce de çok sayıda öğrenci gruplar halinde serbest kalmıştı. Afrika'nın bu en kalabalık ülkesinin kuzey bölgelerinde yakın zamanda okullara saldırılar ve öğrencilerin kaçırılması gibi bir dizi silahlı saldırı meydana geldi.