Genel

Nijerya'da helikopter düştü: 3 ölü, 5 kayıp

Abone Ol

ABUJA, 25 Ekim (Xinhua) -- Nijerya'da 6 petrol işçisi ve 2 mürettebatın bulunduğu bir helikopterin düşmesinin ardından en az 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Helikopter Perşembe günü ülkenin zengin petrol kaynaklarına ev sahipliği yapan Rivers eyaletinde düşmüştü.

Ulusal Petrol Şirketi Sözcüsü Olufemi Soneye, özel bir firmanın işlettiği ve Nijerya Ulusal Petrol Limited Şirketi tarafından kiralanan helikopterle Rivers eyaletinin başkenti Port Harcourt'tan bir petrol üretim ve depolama tesisine uçtuğu sırada irtibatın kesildiğini belirtti.

Helikopterdeki acil durum yer belirleme vericisinden herhangi bir sinyal alınamadığını belirten havacılık yetkilileri, kaza mahallinin yerini fiziki yöntemlerle tespit etmeye çalıştıklarını açıkladı. Nijerya Havacılık Bakanlığı ise kazazedelerin bulunması ve kurtarılmasına yardımcı olmak amacıyla ordu ve alçak irtifa uçakları da dahil olmak üzere mevcut tüm kaynakların seferber edildiğini açıkladı. Açıklamada, "Arama ve kurtarma çalışmaları Nijerya Arama ve Kurtarma Birimi, Nijerya Sivil Havacılık Kurumu, Ulusal Güvenlik Soruşturma Bürosu ve ilgili diğer kurumların desteğiyle sürüyor" denildi.