Gündem

Nijerya'da Bir Okula Düzenlenen Silahlı Saldırıdan Sonra 200 Öğrenci Okula Geri Geldi!

Yerel polis yetkililerinin Cumartesi günü bildirdiğine göre Nijerya'nın kuzeyinde yer alan Katsina eyaletinde kimliği belirsiz silahlı saldırganların bir ortaokula düzenlediği...

Abone Ol

Yerel polis yetkililerinin Cumartesi günü bildirdiğine göre Nijerya'nın kuzeyinde yer alan Katsina eyaletinde kimliği belirsiz silahlı saldırganların bir ortaokula düzenlediği saldırı sonrasında 200'den fazla öğrenci okula geri geldi.

Telefonla Xinhua'ya bir açıklama yapan eyalet polis sözcüsü Gambo Isah, silahlı saldırı üzerine çoğu öğrencinin okul çitlerinden atlayarak çalılıklarda ve çevredeki başka yerlerde saklandığı söyledi.

Isah, bazı "haydutlar"ın Cuma gecesi eyaletin Kankara kentinin dış kesiminde bulunan Devlet Erkek Bilim Ortaokulu'na saldırdığını açıkladı. Yaklaşık bir saat süren saldırı sırasında bazı öğrencilerin kaçırılmış olabileceği yönünde haberler gelmişti. Isah, geri gelmeyen öğrencilerin kesin sayısını tespit etmek için polisin okul yetkilileriyle birlikte çalıştığını vurguladı.

"Bu sabah itibarıyla Bölge Polis Memuru 200'den fazla öğrenciye ulaşıp öğrencileri okula geri getirdi" diyen Isah, "Haydutların kaçırdığı öğrenci olup olmadığını belirlemek için halen sayım yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Polis sözcüsünün bildirdiğine göre Cuma gecesinde yaşanan saldırıda tehlikeli silahlar kullanıldı, ama hiçbir öğrenci hayatını kaybetmedi. Sözcü, saldırganların kapıdaki güvenlik görevlilerinden birini vurduğunu ve görevlinin şu an tedavi altında olduğunu sözlerine ekledi.