Nijerya polisi Pazar günü bir açıklama yaparak, ülkenin kuzeybatısındaki Katsina eyaletinde silahlı kişilerce kaçırılan 80 medrese öğrencisinin kurtarıldığını duyurdu. Eyalet polis sözcüsü Gambo Isah, Xinhua'ya ulaşan yazılı açıklamasında, güvenlik güçlerinin Cumartesi günü geç saatlerde, eyaletin Dandume bölgesindeki Mahuta'da bulunan Hizburrahim İslamiyya medresesinin kaçırılan 80 öğrencisini kurtardığını belirtti.

Isah, öğrencilerin Cumartesi günü bir kutlama için gittikleri yakındaki kasabadan dönerken silahlı bir grup tarafından kaçırıldıklarını, güvenlik güçlerinin operasyon yaptığı sırada, silahlı grubun öğrencileri zorla ormana götürmeye çalıştığını söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Gambo Isah, güvenlik güçlerinin silahlı grupla çatışmasının ardından kaçırılan tüm öğrencileri ve daha önce eyaletin Funtua bölgesi yakınlarındaki Danbaure köyünden kaçırılıp rehin alınmış dört kişiyi daha kurtardığını bildirdi. Polis sözcüsü açıklamada "Soruşturma sürerken güvenlik güçleri haydutları bulundukları pozisyondan çıkarmayı başardı ve yaralı haydutları tutuklayıp cesetleri almak amacıyla tüm bölgeyi tarayacak bir arama ekibi kurdu" dedi.

Son zamanlarda Nijerya'nın kuzeyindeki okullar insan kaçıranlarca hedef alınıyor, bu durum Afrika'nın en kalabalık ülkesinde eğitim kurumlarının güvenliğiyle ilgili kaygı yaratıyor.

11 Aralık'ta da Katsina eyaletinin Kankara bölgesinde 300'den fazla öğrenci kaçırıldı, altı gün boyunca ormanda bir mağarada tutulduktan sonra Perşembe günü geç saatlerde özgürlüklerine kavuştu. Nijerya'nın kuzeybatı bölgesinde haydutluk, adam kaçırma ve diğer suç eylemleri son zamanlarda yaygınlaşmış durumda.

Editör: İRFAN KARSLI