İngiliz madencilik firması Aurelia Mining Ltd. Şti.'den bir heyeti karşılayan Bakan Adegbite, "Federal hükümet veri toplamak amacıyla altın ve diğer madenlere yönelik çok sayıda maden arama faaliyeti yürüterek Nijerya'yı bir madencilik cazibe merkezine dönüştürdü" diye konuştu. Bakan, Aurelia ile yapılan ortaklığın bu çabaların bir sonucu olduğunu sözlerine ekledi.

Heyet ise, şirketlerinin Nijerya'da altın madenciliği alanına 100 milyon ABD dolarına varan yatırım yapmaya hazırlandığını belirtti. Aurelia Mining Direktörü Julian Hammond, Bakan Adegbite'ye şirketin, kullanılabilir altının miktarını değerlendirmek için bir deneme sondajı yaparak işe başlayacağını söyledi. "Şirket öncelikle 5-10 milyon dolarla küçük bir madencilik faaliyetiyle başlayacak" diyen Hammond, altın yatağının beklendiği kadar büyük olması halinde şirketin 10-15 yıllık bir dönemde yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yapacağını dile getirdi.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Nijerya Madenler ve Çelik Geliştirme Bakanlığı'na göre, Afrika'nın en büyük petrol üreticisi olan Nijerya aynı zamanda altın, demir, kireç taşı, kurşun, çinko ve kömür gibi diğer madenler açısından da zengin.

Editör: İRFAN KARSLI