Saldırıdan bir gün sonra iki köye ziyarette bulunan Brigi Rafini, "Tchombangou'de 70 kişiyi kaybettik. Zaroumdareye köyünde ise yaklaşık 30 kişi öldürüldü" diye konuştu. "Saldırganların kimliği henüz tespit edilemedi" diyen Rafini, "Bu suçların cezasız kalmaması için soruşturmalar yürütülecek" ifadelerini kullandı.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Başbakan Rafini, bölgedeki halkı korumak için askeri bir bölüğün konuşlandırılması gibi ihtiyati önlemlerin hükümet tarafından alındığını ilan ederek saldırıdan kurtulup bölgeden ayrılmak isteyenlere güvence verdi.

Katliam, köylere aynı gün, daha erken saatlerde yaptıkları saldırı sırasında köylüler tarafından öldürülen grup üyesi iki kişinin intikamını almak isteyen çok sayıda motosikletli saldırgan tarafından gerçekleştirildi. Nijer İçişleri Bakanlığı tarafından Pazar günü yayımlanan resmi yazılı açıklamaya göre en az 70 sivil hayatını kaybetti ve 20 kişi yaralandı. Nijer'in bu bölgesinde son yıllarda kanlı saldırılar görülüyor.

Editör: İRFAN KARSLI