NEW YORK, 23 Aralık (Xinhua) YABD Sichuan Chongqing Genel Birliği, ABD Sichuan Chongqing Genel Ticaret Grubu ve multimedya eğlence şirketi LuminoCity, Çarşamba akşamı Long Island'daki Whitney Pond Park'ta Beijing 2022'yi tanıtan bir etkinlik düzenledi. Yüksek erkanın kış sporlarını ve Beijing 2022'yi destekleyen konuşmalarının ardından çok sayıda koşucu tören etkinliğine katıldı. New York Eyalet Valisi Kathy Hochul'un Personel Başkan Yardımcısı Linda Sun, valinin tebrik mektubunu okudu.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

New York Eyalet Meclisi Üyesi Gina Sillitti ve Kuzey Hempstead Kasabası Konsey Üyesi Veronica Lurvey, etkinliğe desteklerini ve başarılı bir Beijing Kış Olimpiyatları için umutlarını dile getirdiler. Çin'in New York Başkonsolosu Huang Ping, Olimpiyat ruhunun rehberliğinde yapılan spor faaliyetlerinin, insanları, zorluklarla başa çıkmak için işbirliği yapma ve ortak çaba gösterme yolunda birleştirebileceğini söyledi. Huang etkinlikte, "Spor faaliyetlerini siyasallaştırmaya yönelik her türlü harekete karşıyız ve ABD ile dünyanın dört bir yanından sporcuları Beijing Kış Olimpiyatları'na katılarak Çin'in kültürel şölenini tatmaya davet ediyoruz" dedi.

Huang, Olimpiyat Oyunları'nı şiddetli Kovid-19 pandemisi, küresel ekonominin soğuması ve iklim değişikliğinin yarattığı zorluklara rağmen gerçekleştirmenin özel bir önemi olduğunu sözlerine ekledi. ABD Sichuan Chongqing Genel Birliği Başkanı Zeng Cheng, etkinlik sayesinde insanlara inanılmaz yeni deneyimler getiren koşu sporu ile Çin unsurları taşıyan fener festivalinin birleştirildiğini söyledi.

Ayrıca, Salı gecesi New York'taki Flushing Town Hall'da da çocuk sanatçılar Beijing 2022'yi desteklemek için bir tiyatro gösterisi sundu. Performans, ABD ve Çin arasındaki dostluğu ve daha iyi iletişimi geliştirmeyi amaçlıyor. Etkinliği, Büyük Washington Birleşik Çin Toplum Örgütleri ile işbirliği içinde organize eden J.I.A. International Başkanı David Cui, "Çinli Amerikalılar, Beijing'in sade, güvenli ve mükemmel bir Kış Olimpiyatları sunacağından emin" diye konuştu. Daha önce de New York şehrindeki Snug Harbor Kültür Merkezi ve Botanik Bahçesi'nde bir fotoğraf sergisi ve bir ışık gösterisi ile Kış Olimpiyatları temalı bir gün kutlanmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI