Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

NEW YORK, 2 Aralık (Xinhua) Perşembe günü geç saatlerde düzenlediği basın toplantısında teyit edilen vakaları duyuran New York Valisi Kathy Hochul, görevlilerin vakalar hakkında bilgi toplama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Hochul, "Telaşa gerek yok… Şu an itibarıyla fazla bir bilgimiz yok, ama daha başka vakaların da ortaya çıkacağından kuşkulanıyoruz" diye konuştu. Haber, ABD'de birden fazla vakanın tespit edildiği bir dönemde geldi. Minnesota sağlık yetkilileri, Perşembe gününün erken saatlerinde ABD'de görülen ikinci Omicron varyantı vakasını, 19-21 Kasım tarihlerinden Javits Center'da düzenlenen Anime NYC fuarı için yakın zamanda New York kentine seyahat etmiş bir kişide teyit ettiler.

Fuarı düzenleyenler, çeşitli etkinliklere 50 binden fazla kişinin katıldığını ve katılımcılarının hepsinin aşılı olmasının ve iç mekanlarda maske takmasının zorunlu olduğunu söylüyor. Yetkililer, fuara katılan herkesi test olmaya, maske takmaya ve sosyal mesafe gibi önlemler almaya çağırıyor. Sağlık yetkilileri yine Perşembe günü yakın zamanda Afrika'nın güneyine seyahat etmiş Coloradolu bir kadında başka bir vaka bildirdi. ABD'deki ilk Omicron vakası Çarşamba günü Kaliforniya'da Güney Afrika'ya seyahat edip San Francisco'ya dönmüş bir kişide tespit edilmişti. Biden yönetimi Perşembe günü virüsle mücadeleye yönelik bir dizi yeni önlem açıkladı.

Editör: İRFAN KARSLI