Dünya

New York belediye başkanının 2020 fotoğraf koleksiyonunda pandemiyle savaş ön plandaydı

Bill de Blasio, "Kentimiz 2020 yılında tarihimizin en güç, en karanlık ve en çok gayret gerektiren anlarından bazılarını yaşadı. Ancak inanılmaz cesaret, şefkat ve umut dolu a...

Abone Ol

Bill de Blasio, "Kentimiz 2020 yılında tarihimizin en güç, en karanlık ve en çok gayret gerektiren anlarından bazılarını yaşadı. Ancak inanılmaz cesaret, şefkat ve umut dolu anlara da şahit olduk. Bunlar, Yılın Fotoğrafları" ifadelerini kullandı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun şehirde, Kovid-19'a ilişkin düzenlediği bir basın toplantısında, aralarında sosyal mesafe bırakarak oturan gazeteciler, 17 Mart 2020. (Xinhua aracılığıyla Ed Reed/New York Belediyesi Fotoğraf Bürosu)

Pandemiyle mücadele anlarına ait 12 fotoğraftan birinde belediye başkanının 17 Mart'ta Kovid-19 hakkında düzenlediği bir basın toplantısında aralarında sosyal mesafe bırakarak oturan gazeteciler, bir diğerinde 5 Nisan'da sağlık çalışanlarına teşekkür etmek için Lenox Health Greenwich Village hastanesi önünde toplanan New Yorklular ve bir başkasında ise New York kentine 14 Aralık'ta ulaşan ilk Kovid-19 aşıları görülüyor.

New York belediyesinin fotoğraf koleksiyonunun ön sözünde şu cümleler yer alıyor: "New York kenti 2020 yılında tarihimizin en zorlu anlarından bazılarını yaşadı. Sevdiklerimizi, işlerimizi ve yaşam tarzımızı kaybettik. Ancak en karanlık zamanlarda müthiş bir cesaret, inanılmaz bir şefkat ve umuda da şahit olduk. Bunlar, yılın fotoğrafları."

Sağlık çalışanları, 16 Aralık 2020 tarihinde NYC Health + Hospitals/Elmhurst'ta Kovid- 19 aşısı oluyor. (Xinhua aracılığıyla Michael Appleton/New York Belediyesi Fotoğraf Bürosu)

Koleksiyonun geri kalan fotoğrafları ise ırk eşitliği, hayır işleri, festival kutlamaları, dini törenler, doğa koruma, kamu yararı ve ünlüler hakkında. Umut verici bir mesaj olması için fotoğraf koleksiyonunun ilk karesinde, de Blasio ile eşi Chirlane McCray 1 Ocak 2020 tarihinde Times Meydanı'nda yeni yıla öpüşerek girerken görülüyor.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ve eşi Chirlane McCray 1 Ocak 2020 tarihinde Times Meydanı'nda yeni yıla öpüşerek girerken görülüyor. (Xinhua aracılığıyla Joanna Graham/New York Belediyesi Fotoğraf Bürosu)

New York kenti Sağlık ve Zihinsel Hijyen Departmanı, New York Valiliği, KOVİD İzleme Projesi ve Johns Hopkins Üniversitesi Sistem Bilimi ve Mühendisliği Merkezi'nden alınan verilere dayanarak New York kentindeki Kovid-19 enfeksiyonlarının yayılmasını ve ölü sayısını izleyen bir proje olan the City adlı platforma göre, Cuma öğleden sonra itibarıyla, New York'ta koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 25.186'ya ve teyitli vaka sayısı da 431.353'e yükseldi.