KUDÜS, 22 Ağustos (Xinhua) -- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile olası ateşkes anlaşmasının bir parçası olarak İsrail askerlerini Gazze-Mısır sınırından çekmeyi kabul ettiği iddiasını yalanladı. İsrail devlet televizyonu Kan TV'nin haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Pazartesi günü İsrail'in Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması yönündeki ABD destekli öneriyi kabul ettiğini açıklamıştı. Bu öneri, İsrail birliklerinin Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki önemli sınır bölgesi Philadelphia Koridoru'ndan çekilmesini içeriyordu. Haberde, hem Hamas'ın hem de müzakerelerde kritik arabulucu olan Mısır'ın İsrail'in koridoru kontrol etmesine karşı çıktığı belirtildi. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden Çarşamba günü yapılan açıklamada, Netanyahu'nun haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve İsrail'in bölge üzerindeki kontrolünü bırakmayı kabul etmediğini vurguladığı belirtildi.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Açıklamada, "İsrail, Gazze'nin bir daha asla İsrail için bir güvenlik tehdidi oluşturmamasını sağlamak da dahil olmak üzere, Güvenlik Kabinesi tarafından tanımlanan tüm savaş hedeflerine ulaşmakta ısrarlı olacak" denildi. Açıklamada, "Bu da güney sınırının güvence altına alınmasını gerektiriyor" ifadesi yer aldı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden'ın rehineler için yapılacak anlaşma ve ateşkes sürecinin ilerletilmesi konusunu Çarşamba günü telefonda görüştükleri belirtildi. İsrailli askeri yetkililer, İsrail'in güvenlik gereksinimlerini Philadelphia Koridoru üzerinde kontrol sağlamadan da karşılayabileceğini defalarca belirtmişti. İsrailli Ynet haber sitesi, ismini vermek istemeyen İsrailli güvenlik yetkililerinin Netanyahu'yu anlaşmaya varma çabalarını engellemekle suçladığını ve koridorun kontrolü konusundaki ısrarının anlaşmayı tehlikeye atabileceğini savunduğunu aktardı.

Kaynak: rss