BHAKTAPUR, 13 Eylül (Xinhua) -- Nepal'in Bhaktapur kentinde halk Salı günü, beş yaz hediyesi festivali olarak da bilinen Pancha Dan Festivali'ni kutladı. Festivalde pirinç bağışlamak, Buda'ya ibadet etmek ve geleneksel müzikler icra etmek gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Buğday taneleri, pirinç taneleri, tuz, para ve meyveden oluşan beş hediyenin Budistler tarafından dağıtılması, geleneksel festivalin en önemli etkinliği.

Nepal'in Bhaktapur kentinde düzenlenen Pancha Dan festivali sırasında Buda heykellerine ibadet eden Budistler, 12 Eylül 2023. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Nepal'in Bhaktapur kentinde düzenlenen Pancha Dan festivali sırasında pirinç dağıtan bir Budist, 12 Eylül 2023. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Nepal'in Bhaktapur kentinde düzenlenen Pancha Dan festivali sırasında geleneksel müzik icra eden Budistler, 12 Eylül 2023. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Çin: Lübnan'ın egemenlik ve güvenliğine yönelik her türlü ihlale karşıyız Çin: Lübnan'ın egemenlik ve güvenliğine yönelik her türlü ihlale karşıyız

Nepal'in Bhaktapur kentinde düzenlenen Pancha Dan festivaline katılan bir Budist, 12 Eylül 2023. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Nepal'in Bhaktapur kentinde düzenlenen Pancha Dan festivali sırasında dua eden Budistler, 12 Eylül 2023. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Nepal'in Bhaktapur kentinde düzenlenen Pancha Dan festivalindeki bir Buda heykeli, 12 Eylül 2023. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Nepal'in Bhaktapur kentinde düzenlenen Pancha Dan festivalindeki bir Buda heykeli, 12 Eylül 2023. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay