Kültür - Sanat ve Tarih

Nepal, Dashain Festivali'nin 7. günü olan Fulpati'yi kutluyor

Dashain festivali, iyiliğin kötülüğe karşı zaferini kutlayan Hinduizm'in en büyük dini bayramı olma özelliğini taşıyor. Sanskritçede "dokuz gece" anlamına gelen "Navaratri" ol...

Abone Ol

Dashain festivali, iyiliğin kötülüğe karşı zaferini kutlayan Hinduizm'in en büyük dini bayramı olma özelliğini taşıyor. Sanskritçede "dokuz gece" anlamına gelen "Navaratri" olarak da bilinen Dashain'de dokuz gece ve on gün boyunca farklı tanrılara ibadet ediliyor. Fulpati, Dashain festivalinin yedinci gününde kutlanıyor. Bu nedenle, Nepal halkı evlerine dokuz çeşit Fulpati (geleneksel bir bitki) getiriyor.

En büyük Hindu festivali Dashain devam ederken Nepal'in başkenti Katmandu'da Nepal ordu bandosu Dashain festivalinin yedinci günü olan "Fulpati" kutlamalarında performans sergiliyor, 12 Ekim 2021. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)
En büyük Hindu festivali Dashain devam ederken Nepal'in başkenti Katmandu'da Nepalli bir rahip, Dashain festivalinin yedinci günü olan "Fulpati" kutlamalarında görülüyor, 12 Ekim 2021. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)
En büyük Hindu festivali Dashain devam ederken Nepal'in başkenti Katmandu'da Nepal askerleri, Dashain festivalinin yedinci günü olan "Fulpati'' kutlamalarında top ateşliyor, 12 Ekim 2021. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)