NASA'nın Salı günü yaptığı açıklamaya göre NASA ve SpaceX, NASA'nın Ticari Mürettebat Programı kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na ilk mürettebat rotasyon seferinin başlatılması için 14 Kasım Cumartesi Doğu Zaman Dilimi ile saat 19.49'u hedefliyor.

NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde bulunan kalkış kompleksi 39A'dan fırlatma ile yapılacak Crew-1 adlı seferde Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı sefer uzmanı Soichi Noguchi ile birlikte NASA astronotları Michael Hopkins, Victor Glover ve Shannon Walker yer alacak.

Crew-1 astronotları, Komutan Sergey Ryzhikov, Uçuş Mühendisleri Sergey Kud-Sverchkov ve NASA astronotu Kate Rubins'ten oluşan Keşif-64 mürettebatına katılacak.

Açıklamada, Crew-1'in katılımıyla Uzay İstasyonu'nun keşif görevlerinde normalde altı astronottan oluşan mürettebatın yedi astronota çıkacağı ve böylece astronotların araştırma için daha fazla zamana sahip olacağı belirtildi.

NASA'ya göre fırlatma, ABD topraklarından ticari bir firmanın sahip olduğu ve işlettiği NASA sertifikalı bir Amerikan roketi ve uzay aracıyla uluslararası bir mürettebatın uçacağı ilk sefer olacak.

Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Editör: İRFAN KARSLI