Namibya madencilik sektörünün, aralarında yatırımcılar, hükümet üyeleri ve sermayedarların da bulunduğu önemli isimlerine hitaben konuşan Kasete, ülkedeki madencilik sektörünün Namibya'ya en çok döviz getiren ve işletme payları ile kurumlar vergisi aracılığıyla hükümete en çok katkıda bulunan sektör olmaya devam ettiğini vurguladı.

Sektördeki şirketlerin çoğunun zor bir dönemi geride bıraktığını kaydeden Kasete, şirketlerin madencilik sektöründe Kovid-19'dan kaynaklanan ciddi gelir kaybının üstesinden gelmeyi başardığını ifade etti. Maden Odası Başkanı, yüksek elmas talebinin yanı sıra uranyum sektöründeki büyük yatırımların da Çin'e ve dünyanın diğer bölgelerine doğrudan ihracatı geliştirerek sektördeki güçlü performansa öncülük ettiğini belirtti. Kasete, sektörün öncü isimlerine, hükümet tarafından sunulan ve yerlilerin sektörde daha fazla yer almasını öngören güçlendirme yasasını desteklediklerini de söyledi. Maden Odası'nın 103 üyesi ve 25 aktif madeni bulunuyor.

'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri 'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri

Editör: İRFAN KARSLI