Yurt

Namibya önümüzdeki 10 yıl için fillerin korunması ve yönetimine ilişkin planını açıkladı

Tanıtım etkinliğinde konuşan Namibya Çevre Bakanı Pohamba Shifeta, fillerin sayısının artmakla kalmadığını, aynı zamanda yaşam alanlarının genişlediğini ve artık 70 yıldan faz...

Abone Ol

Tanıtım etkinliğinde konuşan Namibya Çevre Bakanı Pohamba Shifeta, fillerin sayısının artmakla kalmadığını, aynı zamanda yaşam alanlarının genişlediğini ve artık 70 yıldan fazla süre önce yerel olarak soylarının tükendiği bölgelerde de bulunduklarını söyledi.

Namibya'nın kuzeybatısındaki Etosha Ulusal Parkı'ndaki filler, 26 Ağustos 2016. (Fotoğraf: Wu Changwei/Xinhua)

"Devrediyoruz… fillerin yönetimi, bölge yöneticileri tarafından yönetilen yerel düzeydeki yapılara devrediliyor" diyen Bakan, "Bu yapılar, bu belli başlı bölgelerde ortaya çıkan filleri yenilikçi, yerel olarak kabul edilebilir önlem ve eylemlerle yönetmeleri için yetkilendirilecek" diye konuştu. Shifeta ayrıca Yaban Hayat Koridorları Stratejisi'ni de tanıttı. Söz konusu strateji, açık kalması gereken ama insan-yaban hayat çatışmalarını azaltmak, biyolojik çeşitliliğin korunmasını ve yaban hayat ekonomisini teşvik etmek amacıyla insanlarla yaban hayat arasındaki doğrudan teması sınırlayan yaban hayat hareket yollarının, diğer bir ifadeyle koridorlarının yönetimini ve korunmasını sağlıyor. Ülkenin kuzeydoğusundaki Zambezi bölgesinde beş yaban hayat koridoru veya yaban hayat yayılma alanı belirlendi.