Müzenin lansmanı sırasında konuşan Eğitim Bakan Yardımcısı Faustina Caley, müzenin gençlere geleneksel müzik aletleri ile müzik ve dansın kültürel önemi hakkında bilgi sahibi olma olanağı sunacağını ve aynı zamanda yaratıcı kültürel ifade biçimi olarak Namibya müziğinin farklı tarzlarını herkese tanıtan bir platform olarak işlev göreceğini söyledi.

Caley, "Uluslararası bir dil olarak müzik özellikle sıkıntılı zamanlarda insanları bir araya getirebilir. Kovid-19 sırasında tüm dünyanın dört bir yanında izole olmuş karantina altındaki insanların, dayanışma ve birlikteliği ifade için birlikte şarkı söyledikleri insanları duygulandıran görüntülere tanık olduk" diye konuştu. Müzenin şu anda yedi galerisi olduğunu söyleyen bakan yardımcısı, Afrika ülkelerinin büyükelçiliklerinden, kendi ülkelerinin geleneksel müzik aletlerinin örneklerini müzeye göndermelerinin talep edildiğini de sözlerine ekledi.

Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor

Caley'in verdiği bilgilere göre müzede yüzyıllık bir piyano, Zambezi bölgesine ait bir tür ksilofon olan bir silimba ve Kavanga nehrinde hipopotam sesi çıkarmasıyla ünlü Kavango doğu bölgesinden Vuku Vuku davulu gibi 50'den fazla ilginç eser bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI