Yaşam

Myanmar'ın kuzeyinde dünyada nadir görülen iki tür bulundu

YANGON, 26 Aralık (Xinhua) Bakanlık, yalnızca İndawgyi'ye özgü olan dünyanın iki nadir türü Microphis Dunckeris ile Syngnathidae'nin (deniz iğnesi) kısa süre önce gölde görül...

Abone Ol

YANGON, 26 Aralık (Xinhua) Bakanlık, yalnızca İndawgyi'ye özgü olan dünyanın iki nadir türü Microphis Dunckeris ile Syngnathidae'nin (deniz iğnesi) kısa süre önce gölde görüldüğünü bildirdi. Deniz bilimi literatürüne henüz geçmemiş dört tür daha İndawgyi Gölü'nde yaşıyor. Aynı zamanda Güneydoğu Asya'nın üçüncü büyük tatlı su gölü olan İndawgyi Gölü, dünya genelinde soyu tükenme tehlikesi altındaki nadir su kuşları dahil 160'ın üzerinde kuş türüne de ev sahipliği yapıyor.

Göl, ekolojik önemi nedeniyle 2004 yılında ASEAN (Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) mirası parkı seçildi ve 2016 başlarında da benzersiz kuş popülasyonu ve sulak alanlarından dolayı Ramsar Alanı ilan edildi. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Haziran 2017'de İndawgyi Gölü'nü, örgütün dünya genelindeki 669 rezerv ağına dahil ederek İnsan ve Biyosfer Rezervi ilan etti.