YANGON, 1 Mart (Xinhua) -- Polis, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, "Dün gece bir toprak kayması meydana geldi. Yaklaşık 40 yeşim taşı arayıcısı toprak altında kaldı. Bu sabah 12 ceset bulundu ve kurtarma operasyonu sürüyor" dedi.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Bir bölge sakini, Kaçin eyaletinin Hpatkant kasabasına bağlı Mat Lin Chaung köyündeki eski bir yeşim taşı madeni sahasında yerel saatle 22.35'te meydana gelen toprak kaymasında can kaybının artabileceğini söyledi.

Kaçin eyaletinde, özellikle Hpakant maden bölgesinde can kaybına yol açan toprak kaymaları sık sık yaşanıyor. Bölgedeki birçok kişi geçimini yeşim taşıçıkararak kazanıyor ve toprak kaymaların büyük bir kısmı atık toprak yığınlarının veya setlerinin kısmen çökmesi nedeniyle oluşuyor. Temmuz 2020'de Hpakant kasabasındaki bir yeşim taşı madeninde büyük bir toprak kayması meydana gelmiş, 174 kişi yaşamını yitirmiş, 54 kişi ise yaralanmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI