Dünya

Myanmar, LMC Özel Fonu kapsamında çeşitli projeler için Çin'den kaynak aldı

Myanmar devlet medyasının Salı günü bildirdiğine göre Myanmar Salı günü Lancang-Mekong İşbirliği (LMC) Özel Fonu kapsamında 21 proje için Çin'den kaynak aldı. Fonların aktarıl...

Abone Ol

Myanmar devlet medyasının Salı günü bildirdiğine göre Myanmar Salı günü Lancang-Mekong İşbirliği (LMC) Özel Fonu kapsamında 21 proje için Çin'den kaynak aldı. Fonların aktarılmasına yönelik bir anlaşma, Myanmar Dışişleri Bakanı U Wunna Maung Lwin ile Çin'in Myanmar Büyükelçisi Chen Hai arasında imzalandı.

Projeler; geleneksel olmayan güvenlik, insan kaynakları, hayvan hastalıkları için aşı üretimi, kültür, tarım, doğal afetlerin önlenmesi, bilim ve teknoloji, çevrenin korunması, ormancılık, sınır ticareti, turizm ve finans alanlarını içeriyor. İmza töreninde U Wunna Lwin, Myanmar'ın, görev duygusuyla LMC ülkelerinin sürdürülebilir kalkınması ve ortak refahı için çalışacağını ve onaylanan projelerin zamanında ve etkin bir şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

Myanmar'daki Çin Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre LMC Özel Fonu kapsamında şu ana kadar Myanmar'da 73 projeye yardım sağlandı. Çin, Mart 2016'da düzenlenen birinci LMC liderleri toplantısı sırasında altı Lancang-Mekong ülkesi tarafından geliştirilen küçük ve orta ölçekli işbirliği projelerini desteklemek amacıyla LMC Özel Fonu'nu başlattı. Altı Lancang-Mekong ülkesi; Çin, Kamboçya, Laos, Myanmar, Vietnam ve Tayland'dan oluşuyor.