Yurt

Müslümanlar Kurban Bayramı'nı kutlamaya hazırlanıyor

Bu yılki Kurban Bayramı 20 Temmuz'da başlıyor ve 23 Temmuz'da sona eriyor. Geleneklere göre Müslüman bir aile bayramda koyun, sığır veya keçi kurban ediyor. Etin üçte biri ail...

Abone Ol

Bu yılki Kurban Bayramı 20 Temmuz'da başlıyor ve 23 Temmuz'da sona eriyor. Geleneklere göre Müslüman bir aile bayramda koyun, sığır veya keçi kurban ediyor. Etin üçte biri aile tarafından yenirken, kalanı yoksullara dağıtılıyor.

Kurban Bayramı öncesinde Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir al-Balah Mülteci Kampı'ndaki bir hayvan pazarından koyun satın alan Filistinliler, 13 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)
Kurban Bayramı öncesinde Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir al-Balah Mülteci Kampı'ndaki bir hayvan pazarında Filistinli bir satıcı müşteri bekliyor, 13 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)
Kurban Bayramı öncesinde Ankara'daki bir hayvan pazarında sığırlar görülüyor, 12 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Mustafa Kaya/Xinhua)
Kurban Bayramı öncesinde Ankara'daki bir hayvan pazarında koyunlar görülüyor, 12 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Mustafa Kaya/Xinhua)
Kurban Bayramı öncesinde Ankara'da kurulan bir hayvan pazarı görülüyor, 12 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Mustafa Kaya/Xinhua)