MOSKOVA, 10 Eylül (Xinhua) -- Moskova'ya yönelik bir drone saldırısının ardından Salı günü başkentteki üç büyük havalimanında uçuşlar ertelendi. Vnukovo Havalimanı'nın çevrimiçi uçuş bilgileri ekranında yer alan bilgilere göre, 30 giden ve 11 gelen uçuş ertelenirken, 2 uçuş da iptal edildi. Erteleme kararından etkilenen uçuşlar arasında Dubai, Abu Dabi, Astana, Erivan ve İstanbul'a giden uçuşlar da bulunuyor.

Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor

Grozni'den Moskova'ya ve Moskova'dan Abu Dabi'ye yapılacak uçuşlar ise iptal edildi. TASS haber ajansına göre, Şeremetyevo ve Domodedovo havalimanlarında hem giden hem de gelen uçuşlarda gecikmeler yaşandı. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin Salı günü erken saatlerde yaptığı açıklamada Rus hava savunma güçlerinin şehre doğru ilerleyen 7 insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı. Moskova'nın yanı sıra Rusya'nın Bryansk bölgesi üzerinde de 59 Ukrayna insansız hava aracının engellenip imha edildiği belirtildi. Bryansk Valisi Alexander Bogomaz, Salı günü Telegram üzerinden yaptığı açıklamada bölgede insansız hava araçlarının da dahil olduğu geniş çaplı bir saldırının engellendiğini söyledi.

Kaynak: rss