Çin'in ünlü Sanxingdui Harabeleri'nde 3.400 yıllık yeşim taşı ve taş işleme atölyesi keşfedildi Çin'in ünlü Sanxingdui Harabeleri'nde 3.400 yıllık yeşim taşı ve taş işleme atölyesi keşfedildi

Dünyaca ünlü Montreux Caz Festivali her yaz İsviçre'deki Cenevre Gölü kıyısında gerçekleşiyor. Festivalin Çin versiyonu bu yıl 5-8 Ekim tarihleri arasında farklı türlerden bir dizi sanatçıyı ağırlayacak. Montreux Caz Festivali-Çin'den yapılan basın açıklamasında, tüm katılımcıların sağlık ve güvenliğini güvence altına almak için Çin hükümeti ile yakın şekilde çalışıldığı kaydedildi. Dört günlük program, tamamı Çin'de yaşayan altı ülkeden sanatçıların canlı performanslarını içerecek.

Festival ayrıca sekiz ülkeden sanatçıların kayıtlarını "360 reality audio" formatında sunacak ve Montreux Caz Festivali arşivlerinden videolara yer verecek. Festival kapsamında Zhejiang Müzik Konservatuarı ve İsviçre'nin Lozan kentindeki İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü (EPFL) tarafından çevrimiçi dersler verilmesi de bekleniyor. İlk kez 1967'de düzenlenen Montreux Caz Festivali, dünyanın en ünlü müzik etkinliklerinden biri haline geldi.

Editör: İRFAN KARSLI