BÜKREŞ, 25 Şubat (Xinhua) Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Maia Sandu'nun başkanlığında toplanan Yüksek Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararını uygulamaya koyan hükümetin isteğiyle biraraya gelerek söz konusu kararı aldı. Olağanüstü hal kapsamında ülkeye giriş ve çıkışlar, hava sahasının kullanımı ve malların hareket ve kontrolüne yönelik özel bir rejim uygulanıyor. Öte yandan ekonomik aktörler ve kamu kurumlarına yönelik özel bir çalışma rejimi de uygulanabilir. Kitlesel toplantılar yasaklanabilir ve kitle iletişim araçlarının faaliyetleri koordine edilebilir. Gerekli olması durumunda gıda ve temel tüketim mallarının yanı sıra doğalgaz, elektrik ve su karneye bağlanabilir.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Başbakan Natalia Gavrilita oylama öncesinde parlamentoya hitap ederek olağanüstü hal ilan eden hükümetin, olağanüstü hal önlemlerini sadece gerekli olması halinde kullanacağını söyledi. Mevcut durumda Moldova açısından en büyük riskin büyük göç dalgaları olduğunu düşünen Gavrilita, "Olağanüstü hal, bizlerin esnek olup ortaya çıkabilecek sorunlara karşı hızla önlemler alabilmemize imkan verecek" diye konuştu. Gün içinde İçişleri Bakanı Ana Revenco, ülkenin hava sahasının yerel saatle 12.00'den (TSİ 13.00) itibaren kapatıldığını, uçuşların diğer havalimanlarına yönlendirileceğini duyurmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü Donbas'a yönelik "özel askeri operasyona" onay vermiş ve Ukrayna ülkedeki askeri tesislerin saldırı altında olduğunu teyit etmişti.

Editör: İRFAN KARSLI