Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor

Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh, kısa süre önce Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, Moğolistan'ın iklim değişikliği ve çölleşmeyle mücadele hedefini 2030 yılına kadar gerçekleştirmeyi amaçladığını söylemişti.

Khurelsukh, Perşembe günü ülkenin orman uzmanları, bilim insanları, araştırmacılar ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle yaptığı toplantıda, "Ağaç dikmek siyasete alet edilebilecek bir şey değil. Artık çölleşmeyle mücadele etmek ve arazi tahribatını azaltmak için her türlü siyasallaştırma eylemine son verme ve ulusal birliği güçlendirme zamanıdır" diye konuştu.

Khurelsukh, tüm vatandaşları ve örgütleri ulusal ağaç dikme kampanyasına katılmaya çağırdı. Moğolistan'ın toplam 1.564.116 kilometrekarelik yüzölçümünün sadece yüzde 7,9'u ormanlarla kaplı bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, ülkenin toplam topraklarının yaklaşık yüzde 77'si çölleşme ve arazi tahribatından etkilenmiş durumda.

Editör: İRFAN KARSLI