ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna, Perşembe günü yaptığı açıklamada, kendi geliştirdiği Kovid-19 aşı adayını dünya genelinde piyasaya sürmeye hazırlandığını söyledi.

Moderna CEO'su Stephane Bancel yaptığı açıklamada, "mRNA-1273'ün piyasaya sürülmesi için etkin bir şekilde hazırlanıyoruz ve bunun için dünyanın değişik yerlerinden hükümetlerle bir dizi tedarik sözleşmesi imzaladık" dedi.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Bancel'e göre, KOVID-19 aşısı mRNA-1273'ün kayıt işlemi bütünüyle tamamlanan faz 3 çalışmasına ek olarak, Moderna şu an faz 2 çalışmalarında dört program üzerinde çalışıyor.

Stephane Bancel "Moderna, mRNA-1273'ü geliştirmek için düzenleyicilerle çalışmaya devam ederken en yüksek veri kalitesi standartlarına ve titiz bilimsel araştırmalara bağlıdır" dedi.

mRNA-1273'ün faz 3 çalışmalarında yaklaşık olarak yüzde 37'si farklı topluluklardan gelen 30 bin katılımcının kayıt işlemi 22 Ekim'de tamamlanmıştı.

mRNA-1273 aşısının The New England Journal of Medicine'de 14 Temmuz'da yayınlanan faz 1 ara analizi, mRNA-1273'ün bütün yaş gruplarında genel olarak iyi tolere edildiğini ve SARSCoV-2'ye karşı güçlü bağışıklık tepkisi verdiğini gösteriyor.  

Editör: İRFAN KARSLI