KAHİRE, 2 Haziran (Xinhua) -- Mısır'ın çeşitli bölgelerinde etkili olan şiddetli kum fırtınası nedeniyle başkent Kahire'de bir kişi öldü, beş kişi yaralandı. Yerel basında çıkan haberlere göre Kahire'deki 6 Ekim Köprüsü'nde bir reklam panosunun çökmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Kum fırtınası nedeniyle ülke genelinde çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği bildirilirken, kazalarda yaralıların olduğu ve herhangi bir ölüm vakasının yaşanmadığı belirtildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'yi vuran kum fırtınasının ardından yıkılan reklam panolarının yanından geçen bir araba, 1 Haziran 2023. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)

2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

Mısır Meteoroloji Kurumu Uzaktan Algılama Merkezi Başkanı Eman Shaker, ülke genelinde çok sayıda yol, liman ve plajın kapanmasına yol açan fırtınanın, batı çöl bölgesindeki termal depresyondan kaynaklandığını söyledi. Shaker, "Fırtına bazı yerlerde tamamen görüş kaybına yol açtı. En çok etkilenen bölgeler Kahire, Süveyş, İsmailiye ve Sina Yarımadası oldu" dedi.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki kum fırtınası sırasında yoğun tozla kaplanan binalar, 1 Haziran 2023. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua)

Mısır'da batı çöl bölgesinde oluşan termal depresyona genellikle ilkbaharda esen kuru, sıcak ve kumlu bir rüzgar olan "Hamsin rüzgarı" eşlik ediyor. Shaker, mevcut kum fırtınası ve sıcak hava dalgasının Cuma gününe kadar devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki kum fırtınası sırasında yoğun tozla kaplanan binalar, 1 Haziran 2023. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay